Sunday, December 21, 2008

Cashewmumms





Herreminhalmbock!

Det här skulle jag kunna äta direkt från kastrullen. Ett godis helt i min smak. Snabbt och enkelt att göra. Sen smälter de ljuvligt i munnen. Man kan nog smaksätta dem med vad man vill, våga exprimentera med kryddor!
Smältande Cashewbitar
alldeles för få, gör dubbel sats!
1/2 c osaltade cashewnötter. Mal dem så fint du kan, jag använde min stavmixer.
2 hela kardemummor, krossade
en nypa salt
knappt 1 dl råsocker
knappt 2 msk vatten
Koka upp vattnet, häll i sockret och låt det smälta. Rör ej! När sockret smält rör ner nötmjölet, salt och kardemumman. Koka ca 5 minuter. Gör ett kultest. Häll upp, låt stelna och skär i lagoma bitar, eller ät hela kakan på en gång :D

1 comment:

  1. Hej! Låter gott, detta, men hur mkt cashewnötter ska det vara? Hur mkt är 1/2 c...?

    ReplyDelete