Sunday, May 10, 2009

Små liven...

Lilla hjärtevännen Yoda har dragit på sig en böld, det är inget ovanligt. Han har varit en slagskämpe sen han var liten kattunge, i yngre dar hamnade bölderna på bakdelen vilket tyder på en fegis som försöker smita från bråket, numera hamnar bölderna kring huvudet vilket tydligen visar på en tuffare mer macho katt [enligt vetrinären]. Bölder är inget för kräsmagade. Det var en väldigt otrevlig mängd var som rann ut när bölden väl sprack igår morse och det luktar fullkomligt VIDRIGT! När varet sedan börjar rinna ut vill katten gärna ruska på huvudet eftersom det är rätt obehagligt med massa gegga som rinner. Konsekvensen blir att det sprutar illaluktande gult var precis överallt.

Nog för att katterna är goa och rara när de kommer och väcker en med pussar på morgonen, men att bli nersprutad av var är inte direkt mitt drömuppvaknande...

Yodas nya favoritplats är att sitta i det öppna sovrumsfönstret, där han kan ha koll på allt men i säkerhet från eventuella fiender.

Den andra hjärtevännen har en förkärlek till att rulla sig i allt elände han kan hitta. Han drar in allt skräp och lägger sig gärna i sängen efter det.

Men oftast är de goa och underbara, när de inte är pestråttor :)

1 comment: