Monday, January 18, 2010

Potatis <3 GrönkålsEnchiladas



















Enchiladas går ju att variera i det oändliga, det vanligaste är väl att rulla in någon god bönröra i tortillan, här fräste jag ihop potatis och grönkål tillsammans med en het salsa blev det mummsfillibabba! Jag bakar mina tortillas själv då det blir så mycket godare och billigare samt att man slipper alla skumma tillsatser, men man kan givetvis använda köpevarianten lika gärna :)

Salsan:
2 msk olja
1 lök, hackad
2-3 gröna chilis, beroende på styrka
2.3 tsk chilipulver, helst rökt
1 1/2 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1 burk krossade tomater
en nypa socker
salt & peppar
Fräs löken några minuter i oljan, tillsätt resten av ingredienserna och låt den småputtra ett tag, mixa såsen och smaka av.

Potatis och kålfyllning:
400-500 g potatis
200-300 g grönkål
3 msk olja
4 vitlöksklyfor, finhackade
1/2 tsk spiskummin
4 msk buljong
3 msk limejuice
4 msk pumpakärnor [eller solrosfrön]
salt & peppar
+ 2 tortillas per person
[överbliven fyllning kan sparas]
Skala och tärna potatisen, koka den mjuk i 15 minuter. Fräs vitlök och kål, låt det fäsa under lock i några minuter. Tillsätt resten av ingredienserna samt den kokta potatisen, sjud en stund. mosa lite av potatisen. Häll på lite sås på en tortilla, fyll med fyllningen, rulla ihop. Lägg dem tätt i en form, häll över salsan, täck med aluminiumfolie och baka i 175 °c i 25 min. Ta bort folien och grädda ytterliggare 10-15 minuter.

No comments:

Post a Comment