Saturday, January 23, 2010

Crepes med Sötpotaits- Kokosfyllning

Bilden gör inte rätten riktig rättvisa. Smeten till crepen är jättebra, de blir goda och lätta att steka, fyllningen kan man givetvis varierai dessa har jag en krämig sötpotatis fyllning med kokossmaker. Överblivna pannkisar kan man strimpa upp, steka i olja med socker och kanel till frukost, mummsfillibubba.

Crepes
175g vetemjöl
50g kikärtsmjöl
1 tsk salt
2 msk olja
475 ml vatten
Blanda mjöl och salt. Tillsätt olja och vatten. Vispa ordentligt!. Låt stå kallt i minst 30 min. Stek som vanliga pannkakor.

Sötpotatisfyllning

Kryddblandning:
2 tsk hel kummin
1 tsk korianderfrön
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk senapsfrön
2 kardemummakapslar
6 hela nejlikor
en nypa kanel
en nypa cayenne
1/2 tsk salt
Rosta alla fröna i en panna tills det börjar dofta. Låt svalna och mortla sedan.

2 msk olja
2 gula lökar, finhackade
1 röd paprika, finhackad
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
ca 1 kg sötpotatis, skalad och tärnad
200 g kokosmjölk [ekologisk ej light]
1 msk sötning
1 msk lime [färskpressad]
Fräs löken och paprika i oljan några minuter. Tillsätt vitlök och ingefära. Tillsätt kryddorna. Tillsätt sötpotatisen och koka till potatisen är mjuk, rör ofta så de inte bränner fast. Tillsätt resten av ingredienserna och koka i fem minuter.

Tamarindsås
50 g cashewnötter
75 g koriander
2 tsk tamarind
200 g kokosmjölk
1 tsk sötning
1 msk olja
salt
Mixa alltsammans till en sås.

Ta en pannkaka och ha på ca 2 msk fyllning, rulla ihop till en crepe, värm upp i ugnen om det behövs, annars häller du bara på lite sås och mummsar.
Det är också väldigt gott att äta tillsammans med någon avocadosås, typ guacamole.

1 comment:

  1. Låter smaskens! Det ska jag garanterat prova nån dag.

    Tack för läsvärd blogg btw! :)

    ReplyDelete