Sunday, December 4, 2011

Mint + Choklad
























Det är redan andra advent. Inte klokt hur snabbt tiden går, inte för att det gör mig något. Jag tycker om att tiden går fort.

Till adventsfikat idag:
MintChokladKaka

100 g mörk choklad
1/2 c flytande veg. smör
1/2 c äppelmos
1 c socker
en nypa salt
pepparmint
2 tsk vaniljsocker
1 c mjöl
1/2 c hackade mandlar [eller andra nötter]

Garnering:
100 g mörk choklad
2 msk sojagrädde
papparmint
florsocker

Smält chokladen tillsammans med smöret över ett vattenbad. Rör ihop äppelmos, socker. Tillsätt resten av ingredienserna. Pepparmint lite efter smak, jag hade ganska mycket i, kanske 1/2 tsk eller så. Grädda i 20 minuter, 175°c. Låt kakan svalna.
Smält chokladen till garneringen med grädden och pepparmint. Bred över den svalnade kakan. Sikta över rejält med florsocker.

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete