Wednesday, December 7, 2011

Apelsinglacerat fuskkött























Idag kom postgubben med ett STORT paket. Med massa sojakött och glutenmjöl. Så det kanske blir en julskinka i år :)
Det har också snöat idag, äntligen! Det är så vitt och fint.
Jag gillar vintern, mörkret och dysterheten, men det blir liksom lite bättre när mörkret är toppat med vitt fluff.
Julen är snart här. Jag gillar vissa saker med julen, men det finns mycket som jag verkligen hatar. Men man har efter många år lärt sig hur man ska undvika allt det jobbiga. Kan vara svårt när människors jobbiga attityder ska vara "in your face" hela jävla tiden...

Den här rätten kan man använda vilket fejkkött man vill, jag använde torkat glutenkött, helt okej.

Ölfriterat fejkkött med apelsinglace

130 g mjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
liten burk mörk öl
vispa ihop och ställ i kylen en kvart

saften och skalet av 2 apelsiner
3 msk soja
1/2 dl socker
värm i en kastrull, rör i:
1 msk arrowrot som är utblandat i 2 msk äppelcidervinäger
Koka ej såsen, vispa, den tjocknar efter ett tag.

Fräs 2 gröna paprikor med 1 c ananas.
Gör i ordning valfritt fejkkött (använder du torkat, sköljer du, sväller i kokatvatten i vanlig ordning. Pudra över mjöl på fejkköttet, så smeten fastnar ordentligt. Doppa fejkköttet i ölsmeten och stek/fritera i rikligt med olja. Servera med glacen.

No comments:

Post a Comment