Wednesday, November 30, 2011
MorgonMuff
Att få bredband inkopplat till min nya lägenhet har varit ett jäkla gissel. Det tog en evighet att lyckas få in en beställning, att sedan få det inkopplat visade sig vara ännu svårare. Nu är det lotteri om det fungerar eller inte, vilket är väldigt irriterande. Att mitt liv fungerar beror liksom på att ha ett fungerande internet...
Nåväl.
Frukost. Muffins. Nybakt.
Muffins är bra, då man kan blanda ihop smeten på kvällen, låta den stå i kylen och grädda på morgonen. Jag trodde de här muffinsarna skulle bli torra och tråkiga, men de blev faktiskt saftiga och söta, vill man ha lite extra, dela och bre på lite veg.smör :)
Fullkorns-Morgon-Muffins med Apelsinmarmelad
ca 10-12 st stora
1 1/2 c vetekli
3/4 c brun farin
1 c +4 msk grahamsmjöl
1 1/4 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk krossade linfrön + 2 msk vatten (=1ägg)
4 msk olja
1/2 c kokande vatten
1 c växtdryck
1 c apelsinmarmelad
Blanda de torra och blöta ingredienserna var för sig. Rör ihop blött och torrt snabbt, vänd i apelsinmarmelad. Grädda ca 20 minuter i 200°C.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment