Thursday, October 16, 2008

~: Pasta med krämig svamp-bönsås :

Idag är det väldigt höstigt. Regnrusk och isvindar. En av mina monster har fått en ovanför ögat, jag går med en klump i magen över det. Alltid är det något nytt man ska oroa sig över.
Jag var iaf sugen på något krämigt svampigt.

1/2 dl pinjefrön, lätt torrostade
fettucine (el valfri pasta)
125 g gröna bönor
olja
1/2 - 1 liten gul lök, finhackad
1 stor vitlöksklyfta, finhackad/pressad
125 g blandsvamp eller champinjoner (jag använde ICAs frysta blandsvamp)
1 msk mirin
1 1/2 dl växtmjölk (växtgrädde om man vill ha det fetare)
1 dl veg. buljong
Ägg sub för ett ägg
Några soltorkade tomater, hackade
1-2 msk färsk basilika, hackad
salt & peppar

Koka pastan.
Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt svamp och fräs några minuter. Tillsätt växtdryck/grädde, mirin och buljong. Koka i 10 minuter. Vispa upp äggersättningen, tillsätt under omrörning. Tillsätt bönor, basilika, pinjenötter och tomater. Värm upp. Smaka av med salt och peppar och servera över nykokt pasta.
*mums*

No comments:

Post a Comment