Thursday, October 16, 2008

~: Überfräsh Rissallad :~


Den här salladen gör underverk i magen. Känns så uppfriskande och smaskig även en höstdag kan man avnjuta den! Servera med hembakad pitabröd, eller annat bröd med lite hård skorpa.

50 g vildris
100 g råris
1 liten röd lök, finhackad
1/2 röd paprika, finhackad
1 selleristjälk, skivad
1 msk persilja
2 msk cashewnötter, torrostade

Dressing
2 msk apelsinjuice
2 msk citronjuice
0.5 tsk färsk rivet apelsinskal (obesprutade!)
0.5 tsk färskt rivet citronskal (obesprutade!)
en gnutta olivolja.

Har du tryckkokare kan du tryckkoka riset på en och samma gång. Annars kokar du riset enligt förpackningen. Blanda alla grönsaker, riset och persilja.
Blanda alla ingredienser till dressingen och häll över salladen. Strö över cashewkärnorna, sitt ner och njut!

No comments:

Post a Comment