Saturday, July 30, 2011
Pajs
Köttvarianten av den här pajen åt vi rätt ofta när jag var yngre och bodde hemma. Men det är ganska lätt att veganisera och variera beroende på vad som finns hemma. I originalreceptet heter den "Kebabpaj" har aldrig förstått varför, då den inte liknar kebab alls... Vanligtvis gör jag den i en stor pajform, men ska man spara och värma upp så föredrar jag att göra portionspajer.
Kebabfria kebabpajen
5 portionspajer
Botten
4 dl vetemjöl [denna gång hade jag massa rågmjöl som jag behöver göra av med så jag bytte ut lite av vetemjölet till fint rågmjöl]
2 tsk bakpulver
2 nypor salt
50 g veg. margarin el 1/2 dl olja
1 1/2 växtdryck
Kavla ut och pressa ut i formarna. Pricka med gaffel och förgrädda 10 min i 225°c.
Fyllning
1 gul lök, hackad
ev. 1 vitlök
linser, bönor, sojagranular eller dylikt istället för köttfärs
1 påse tacokryddmix
vatten
Stek löken mjuk, tillsätt resten av ingredienserna och puttra en stund. Fördela i de förgräddade pajskalen. Hacka 3 tomater och lägg över.
Gegga
2 dl "gräddfil" gjord på tofu [man kan säkert använda yofu eller liknande]
4 msk veg. majonäs [coops]
1 dl majs, mixad till puré
4 st fefferoni, hackade [jag hade bara jalapeno hemma, det funkar med]
1-2 vitlöksklyftor
vitpeppar & salt
Rör ihop allt och fördela över pajerna. Grädda cirkus 15 min 225°c, till de fått fin färg.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
tjoho, jag tänkte bara berätta att jag precis hittat till din blogg och fullkomligt älskar den! alla recept ser svinbra ut och jag orkar knappt vänta tills jag kan prova. riktigt inspirerande!
ReplyDelete