Sunday, May 15, 2011
På kanelen
Jag har fått lite dille på kanel den senaste tiden. Det är så gott i så mycket. Min frys är proppfull med mat, bröd och grejer som borde ätas upp. Så egentligen borde jag inte ställa mig och baka mer saker... Men jag behövde lite meditation och knådning, så ett snurrigt kanelbröd fick det bli:)
Snurrigt Kanelbröd med russin
25 g jäst
1 msk socker
1 1/2 c vatten, 37°c
670 g mjöl [hälften graham, hälften vete använde jag]
2 msk socker
2 tsk salt
2 tsk kanel
1 c russin, blötlägg, torka och pudra med lite mjöl
Lös upp jästen tillsammans med sockret i vattnet. Blanda ihop degen, [OBS! russinen ska INTE blandas i degen] låt den stå 5 min. Ta sedan upp den och knåda den ordentligt. Låt degen jäsa 1 1/2 - 2 timmar. Ta upp den och pressa ur luften. Kavla ut till en rektangel, tryck ner russinen. Vik ihop den omlott. Kavla ut och ha på:
4 msk socker blandat med 3 tsk kanel
Sen Rullar du ihop brödet, meningen är att det ska bli som ett spiralmönster. Låt jäsa i form 1 timme.
In i ugnen 225°c tio minuter, sänk sedan temperaturen till 175 och grädda ytterliggare 25 min. Låt svalna ordentligt, annars faller den isär om du skär i den för tidigt. Njut med veg. smör på.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Åh, kanel som är så jädrans gött..! Kul att du är tillbaks igen också förresten!
ReplyDelete