Sunday, August 15, 2010
Majstäcke
I Chile används detta majstäcke flitigt över pajfyllningen, kallas för "Pastel de Choclo". Receptet jag utgick från hade kokta ägg som fyllning, jag bytte ut det mot kikärtor. Men i princip kan man ha vilken fyllning man är sugen på...
Paj med majstäcke
4-6 port.
3 msk olivolja
5-6 salladslökar, hackade
750 g majskorn, frysta, tina i kokande vatten
salt & peppar
Fyllning:
500 g champinjoner, skivade och stekta till allt vatten avdunstat
1 burk kokt kikärtor
70 g russin [helst sultanrussin]
1 tsk spiskumminfrön
1 tsk oregano
20 svarta oliver, urkärnade och grovt hackade
1 msk socker
Hetta upp ett par matskedar olja i en panna. Fräs salladslöken. Mixa de tinade majskornen med salladslöken. Häll tillbaka i stekpannan och fräs blandningen i fem minuter.
Blanda ingredienserna till fyllningen och häll i en form. Bred på majslagret, strö över socker. Grädda i ugnen 200°c i 45-60 minuter.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
smälter majsen ihop till en kompakt massa i ugnen då? tycker mig ana detta på bilden. :)
ReplyDeleteJa det "smälter" inte direkt i dess rätta bemärkelse, men det blir mer en kompakt massa med ett "skal" typ. Det går lätt att skära i bitar sen...
ReplyDelete