Dessa rullar med smak av ciron och vallmofrön är inte så söta, därför passar det utmärkt att ösa över sylt eller marmelad. Ljuvligt gott!
Citronrullar med Vallmo
6 rullar
170 g sojayogurt
1/2 c växtdryck
2 msk olja
1 msk sirap
2 msk + 1/2 msk vallmofrön
1 tsk citronextrakt
2 tsk citronskal, finhackade
1 c dinkelmjöl
2 c grahamsmjöl
25 g jäst
en nypa salt
Värm yogurten, växtdrycken, oljan och sirapen till 37°c. Rör i 2 msk vallmofrön, citron och skal. I en bunke blanda mjölsorterna. Lös upp jästen i vätskan och tillsätt mjölet. Knåda till en deg och knåda i 8-10 minuter. Låt jäsa 60-90 minuter.
Knåda degen ännu en gång så all luft försvinner. Tryck/kavla ut degen till en rektangulär platta 36 x 30 cm, skär ut remsor som är ca 5 cm breda. rulla ihop dem och lägg på en plåt. Låt jäsa 30 min. Grädda i 200 °c 15-20 minuter.
No comments:
Post a Comment