Sunday, August 15, 2010

citronrulle









Dessa rullar med smak av ciron och vallmofrön är inte så söta, därför passar det utmärkt att ösa över sylt eller marmelad. Ljuvligt gott!

Citronrullar med Vallmo
6 rullar

170 g sojayogurt
1/2 c växtdryck
2 msk olja
1 msk sirap
2 msk + 1/2 msk vallmofrön
1 tsk citronextrakt
2 tsk citronskal, finhackade
1 c dinkelmjöl
2 c grahamsmjöl
25 g jäst
en nypa salt

Värm yogurten, växtdrycken, oljan och sirapen till 37°c. Rör i 2 msk vallmofrön, citron och skal. I en bunke blanda mjölsorterna. Lös upp jästen i vätskan och tillsätt mjölet. Knåda till en deg och knåda i 8-10 minuter. Låt jäsa 60-90 minuter.
Knåda degen ännu en gång så all luft försvinner. Tryck/kavla ut degen till en rektangulär platta 36 x 30 cm, skär ut remsor som är ca 5 cm breda. rulla ihop dem och lägg på en plåt. Låt jäsa 30 min. Grädda i 200 °c 15-20 minuter.

No comments:

Post a Comment