Tuesday, April 20, 2010

VårRisotto























Även om de hotar med regn och snö de närmaste dagarna får man väl säga att våren kommit. Det är något meditativt att röra risotto och gott blir det oftast.

Risotto Primavera

1 msk olivolja
1 gul lök, hackad
1 1/2 c arborioris
4 c veg. buljong
4 msk soyadryck
6 rostade vitlöksklyftor [rosta i ugnen]
1 c canellinibönor
1 avokado
2 msk citron
2 msk bjäst
1-2 sparris, hackad
2 msk gräslök
2 msk persilja
1 tsk timjan
salt & peppar

Börja med att fräsa löken i oljan, tillsätt riset. Blanda buljongen och soyadrycken. Skopa i en del i riset, koka under omrörning, tillsätt mer vätska när det kokat in. Fortsätt rör som när du gör en vanlig risotto till riset är genomkokt.
Blanda vitlöken, bönorna, avokadon, citron och bjäst i en mixer och puréea. När riset är kokt vänd ner bönröran. tillsätt sparrisen och värm i fem minuter. Rör i färska kryddor, salta och peppra. Servera med sallad.

No comments:

Post a Comment