Tuesday, April 20, 2010

En god start på dagen...























Det smakar lite extra bra att äta något som lämnar en god doft efter sig i köket på morgonen, nybakat eller våfflor är favoriter. De här våfflorna är inte så sötgoa så förhoppningsvis står man sig några timmar på dem. Låt dem vara någon minut extra i järnet så de blir krispiga o goa, och som vanligt, frys in de som blir över och värm i brödrosten när du är sugen...

FrullVåfflor
6-8 st.

2 1/2 fullkornsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
0.8 dl havregryn
0.8 dl krossade linfrön
2 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
nypa salt
5 dl växtdryck
2 msk olja
1 msk socker
Rör ihop de torra ingredienserna, tillsätt sedan det blöta. Verkar smeten tjock kan du spä med lite vetten eller växtdryck. Grädda och ät med färsk frukt och kanske lite sirap.
Godmorgon!

No comments:

Post a Comment