Sopranos har ju inneburit ett stort sug efter italiensk mat, jag har nästan förätit mig på pasta.
Den här pizzan är iaf en riktig hit för vitlöksälskare.
VitlöksPizza
1 plåt
250 ml vatten, ljummet
1 pkt torrjäst
2 msk olja
350 g mjöl [jag använde siktat dinkel]
1 tsk salt
Blanda mjöl, jäst och salt. Tillsätt vatten och olja. Jäs till dubbel storlek, ca 40-50 min.
Pesto
50 g valnötter, rostade i ugnen; 180°c i 10 min eller i en torrpanna.
130 g basilika
3 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk salt
125 ml olja
4 msk bjäst
2 tsk citronjuice
Mixa valnötter, basilika, vitlök, salt. Tillsätt olja i en tunn stråle till rätt konsistens. Blanda i bjäst och citronjuice.
Grön Tofuröra
200 g sparris [jag använde fryst]
200 g gröna bönor [jag använde fryst]
50 g gröna ärtor
50 g sötmandlar
2 vitlöksklyftor
20 g persilja
2-3 salladslökar
En klunk olja
citronjuice, efter smak
lite färskriven muskot
250 g tofu, smulad
20 g basilika
Förväll/tina grönsakerna. Mixa allt utom tofu och basilika till en puré. Blanda med den smulade tofun och rör i färsk basilika.
Pizzan:
Kavla ut degen på en plåt. Bred ett lager med rostad vitlök [rosta ett oskalat vitlökshuvud i 180°c i ca 30 minuter. Mosa till en puré med lite olja. Fördela förvälld spenat, broccoli, gröna oliver på pizzan. Skeda på tofuröran och peston och toppa med skivad vitlök [2-3 klyftor]. Spraya eller pensla med lite olja. Grädda i 250 °c i en kvart ungefär.
Får du tofuröra över är det gott att äta till pasta eller nudlar.
No comments:
Post a Comment