Wednesday, December 9, 2009

ZebraSesamisar























Originalet Kwanzaa Cookies kommer från västafrika och dom är helt underbara att gå och nibbla på men tar slut så fort. De håller sig bäst om de förvaras i frysen och de kan även ätas direkt från frysen.

ZebraSesam

1 1/2 tsk "No-Egg"
2 msk vatten
1 c sesamfrön [för att få zebrakakor används både svarta och vita]
4 msk olja
1 c farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk citronsaft
1/2 c mjöl
1/2 tsk bakpulver
en nypa salt

Värm ugnen till 175°c
Vispa ihop "No-Egg" med vattnet. Rosta sesamfröna, antingen i ugnen 10 minuter, eller i en torr stekpanna. Vispa olja och farinsocker, tillsätt "No-Eggen", vanilj och citron. Rör ihop mjöl med bakpulver och salt. Vänd ner det i det blöta. Rulla valnötsstora kulor av degen, lägg dem rätt glest på plåten. Grädda 10-15 minuter, de bränns lätt så håll ett öga på vad som sker.

No comments:

Post a Comment