
Originalet Kwanzaa Cookies kommer från västafrika och dom är helt underbara att gå och nibbla på men tar slut så fort. De håller sig bäst om de förvaras i frysen och de kan även ätas direkt från frysen.
ZebraSesam
1 1/2 tsk "No-Egg"
2 msk vatten
1 c sesamfrön [för att få zebrakakor används både svarta och vita]
4 msk olja
1 c farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk citronsaft
1/2 c mjöl
1/2 tsk bakpulver
en nypa salt
Värm ugnen till 175°c
Vispa ihop "No-Egg" med vattnet. Rosta sesamfröna, antingen i ugnen 10 minuter, eller i en torr stekpanna. Vispa olja och farinsocker, tillsätt "No-Eggen", vanilj och citron. Rör ihop mjöl med bakpulver och salt. Vänd ner det i det blöta. Rulla valnötsstora kulor av degen, lägg dem rätt glest på plåten. Grädda 10-15 minuter, de bränns lätt så håll ett öga på vad som sker.
No comments:
Post a Comment