Sunday, December 6, 2009

Scones med ingefära, dadlar och cashewnötter























Imorse blev jag sugen på scones. Det är något speciellt med nybakta scones på morgonen. Det går rätt snabbt att röra ihop och gräddas medan kaffet bryggs.

Ingefärsscones med dadlar och cashewnötter

2 c mjöl [jag tog hälften fullkorn]
1/2 c socker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
knappt 1 tsk ingefära
en nypa salt
1 dl äppelmos [osötat hemmagjort använde jag]
knappt 1 dl färska dadlar, hackade
4 msk cashewnötter, hackade
2 msk växtdryck
2 msk krossade linfrön

Sätt ugnen på 200°c. Blanda alla torra ingredienser. Klicka i äppelmoset och rör runt lite. Vänd ner dadlarna och nötterna. Vispa upp växtdrycken med linfröna, låt stå en stund. Rör ner det i det torra. Tryck ut degen i en cirkel på ett bakplåtspapper, dela i tolv tårtbitar. Grädda 12-15 minuter. Ät varma, blir det några kvar släng in det i frysen och tina upp vid annat tillfälle.

No comments:

Post a Comment