Jag har en hemtenta som ska in innan några dagars julledighet, i helgen ska julmaten fixas, jag har några få julklappar kvar att handla så läget känns faktiskt under kontroll...
Jag gjorde tofubullar idag men var så disträ så de blev både översaltade och överpepprade, få se om de går att rädda på något vis.
Men nu till lite julgodis...
Kola med Pepparkakesmaker
2 c växtgrädde
1 c sirap
2 c socker
6 msk olja
4 msk mörk sirap
1/2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
3/4 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk muskot
1/4 tsk nejlika
Koka upp växtgrädde, sirap, socker och olja. Koka tills smeten nått 120°c, ungefär 20 minuter. Rör i alla kryddor och häll upp i form, låt stelna.
Kola med coffeinsting
1/2 c olja
1 c socker
1 c växtdryck
1/2 c sirap
1 1/2-2 msk snabbkaffepulver
1/2 msk vaniljsocker
Koka upp allt utom vaniljen till smeten når 118-120°c. Rör ner vaniljen, häll upp i form och låt stelna.
Whiskeychoklad
kanske den perfekta godisen för filosofistudier. Då smeten inte kokas innehåller de en del alkohol, så ät inte för många innan du sätter dig bakom ratten typ...
1 dl whiskey
150 g florsocker
1 c rostade jordnötter, grovhackade
200 g mörk choklad
Blanda whiskey, florsocker och jornötter. Smällt chokladen och häll i. Förvara i frysen.
No comments:
Post a Comment