Wednesday, December 9, 2009
veganska franska lökpajen *oui*
Paj är ju gott, lätt att frysa in i portionsbitar och ha med sig i matlåda senare. Sist gjorde jag en lökpaj som tillsammans med en god bönsallad blir en perfekt middag.
Lökpaj
1 pajskal, gör din egen favorit. Pajen på bilden har en pajdeg gjord på: 2 potatisar som jag rev grovt, blanda tillsammans med 1 dl grahamsmjöl, 1 dl vetemjöl, salt, peppar. Tillsätt 3-4 msk olja tills du får en smidig deg. Tryck ut i en form och låt stå kallt 30 minuter. Förgrädda en kvart i 225°c.
olja
3 st gula lökar, fint skivade
2 vitlöksklyftor
en nypa socker
salt
175 ml växtdryck
ca 200 g tofu
peppar
färsk riven muskot, en nypa eller två
2 1/2 msk mjöl
1 msk bjäst
Stek lök och vitlök i oljan, tillsätt socker och lite salt fortsätt fräs i 15-20 minuter. Blanda det övriga i en mixer och mixa till en slät smet. Blanda ihop med löken. Smaka av. Häll allt i det förgräddade pajskalet och grädda 175°c i ca 45 minuter.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment