Wednesday, December 16, 2009

GodisGinger

Photobucket

Det finns knappast något negativt att säga om ingefära möjligen att det används på tok för lite... Det finns dyr kanderad ingefära att köpa i affären som dessutom brukar vara berikad med diverse konstigheter. Det är inte ett dugg svårt att fixa det själv, ha en burk i kylen och tillfredsställ sötsuget när det slår till eller använd det i bakverk, kanderad ingefära förgyller det mesta och kombinationerna är oändliga. Gillas ingefära så rekommenderar jag att testa ingefärskolan jag gjorde förra året och kommer förmodligen koka en sats i år med....

Kanderad ingefära

250 gram ingefära, skalad och fint skivad
koka upp ingefäran i vatten och sjud i tio minuter, häll av vattnet och upprepa en gång.

koka upp
400 g socker med
5 dl vatten
tillsätt ingefäran och koka tills sockret blir trögflytande sirap" har du en termometer ska blandningen ha nått 106°c när det är klart. Du kan välja att spara det i "sockersirapen" eller så strör du ut lite socker på bakbordet och försöker fördela ingefärsbitarna i sockret och vänder runt dem lite.

No comments:

Post a Comment