Tuesday, May 25, 2010
Surkål i degen...
Är det någon mer än jag som är "surkålsnarkoman" rekommenderar jag att röra ner lite surkål i bröddegen nästa gång. Jag tycker den bästa surkålen är den som säljs i vaccumförpackningar i kyldisken, alltså inte den som finns på glas eller aluminiumburk.
Surkålsbullar
50 g jäst
3/4 c vatten, 37°c
1 c hackad surkål
1 msk sirap
1 msk olja
2 msk farinsocker
1 tsk salt
1 c bovetemjöl
1 1/4 c mjöl
1 c fullkornsmjöl [typ graham]
Knåda ihop degen och låt jäsa 1-2 timmar. Knåda lätt, rulla till 12 bullar och jäs ytterliggare en timme. Grädda 175°c 45-60 min. Varför inte äta med en syrlig surkålssoppa.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment