Till lunch idag blev det dock Hirsmos som snabbt kokades ihop i tryckkokaren, har du ingen tryckkokare kan du koka på vanligt sätt men det tar lite längre tid.
HirsMos
4 portioner
en gnutta sesamolja
1 stor gul lök, finhackad
1 fänkål, finhackad
1/2 blomkålshuvud [1 1/2 c hackad]
1 morot, tärnad
knappt 1 msk fänkålsfrön
3/4 c hirs, sköljd
2 1/4 c buljong
salt och peppar
en nypa cayennepeppar
en nypa muskot
Fräs lök, morot, fänkål, fänkålsfrön och blomkål i oljan tills de börjar mjukna. Tillsätt hirs och fräs under omrörning ett par minuter. Häll på buljong och koka upp i tryckkokaren till full tryck. Ta av plattan och låt trycket avta av sig själv. Man kan sedan välja att äta det som det är, jag ville ju ha det lite mosigare så jag mixade det med stavmixern och fick den rätta "mos-konsistensen" :)
No comments:
Post a Comment