Monday, February 23, 2009

Bageloskuld tagen























Jag har aldrig gjort Bagels förut. Koka deg har låtit en smula märkligt. Detta blev ett väldigt lyckat resultat, perfekt, lite seg konsistens. Och enkelt var det också.

Bagels

4 st.
1 c vatten
25 g jäst
1 1/2 c dinkel fullkorn
1 1/2 c grahamsmjöl
4 tsk glutenmjöl
1 msk fruktsocker
1 tsk salt

Börja med att lösa upp jästen i fingervarmt vatten. Mätt upp mjölsorterna och blanda med socker och salt. Gör en liten vulkan på bakbordet och skapa en krater där du häller i vätskan och jobba in mjölet succesivt tills du har en jämn och fin deg. Jäs i 30-40 minuter.
Dela degen i fyra bitar, rulla ut dem till en orm, fukta ändarna och "limma" ihop dem.
Jäs i 10 minuter. Värm ugnen till 190°c. Koka upp vatten med lite socker i en stor kastrull. Koka Baglarna 30 sec. på var sida. Sen kan du ha på frön eller vad du än önskar på din Bagel innan du skjutsar in dem i ugnen, 20-30 minuter.












Här har jag fyllt en med SötpotatisFelafel, sallad, avokadosalsa och tomat. Så himla gottit!

2 comments:

  1. oh de här ser jättesmaskiga ut! får jag allt prova nån dag. jättehärlig blogg du har föresten! :)

    ReplyDelete
  2. Anni: Ja de är verkligen goda! Och inte alls krångliga att göra, kan verkligen rekomendera.
    Kul att du gillar bloggen :D

    ReplyDelete