Monday, February 23, 2009

Ananas-"Kylling"























Till Shlagerdängorna i lördags blev det "Kylling" och Couscous med rostad vitlök. Rätt smarrigt.

Marinad
1/2 c buljong [får du tag på buljong med "kyckling"smak är ju det de bästa, annars duger veg. buljong av god kvalitet]
1-2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk tamari
en glutt olivolja
1/2 msk citronsaft
1/2 tsk färsk ingefära
1/2 tsk lökpulver
Blanda alla ingredienser till marinaden. Förbered en lagom sats av torkat sojasub. [eller valfritt köttsub. du kan säkerligen använda kikärtor också] Marinera i 2-3 timmar.

1 strimlad morot
En gluck olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 msk ingefära, färskriven
1/2 gul lök
1/2 grön/röd paprika
1/2 burk krossad ananas [låt rinna av men spara "saften"]
100 g spenat
2 msk torr sherry
en näve koriander
1 msk majsstärkelse

Fräs morot, lök, ingefära, vitlök, paprika i några minuter. Tillsätt "Kyllingen", spara marinaden. Tillsätt ananasen, spenat och sjud tills spenaten blivit mjuk. Tillsätt sherry och korander och koka under omrörning i fem minuter. Blanda majsstärkelse med ananasjuicen. Rör i stekpannan tillsammans med marinaden, hetta upp allt och servera!

No comments:

Post a Comment