Thursday, February 26, 2009
Grått ute, Sol inne
Nu är det tunga dagar, de sista vinterdagarna suger verkligen ur den allra sista energin ur mig. Man vill lägga sig i ide till våren är här. Men i brist på sol ute så kan man tillsätta solen i maten :)
Apelsinris med Pistachnötter
2-3 port.
1 apelsin, obestrutad
1 vitlöksklyfta
1/2 msk ingefära, färskriven
1/2 tsk chiliflakes [beroende på hur starkt du vill ha]
1/2 tsk kanel
en gnutta gurkmeja
2 msk apelsinjuicekoncentrat
en gnutta olja
1/2 dl buljong
Råris för 2 personer, kokt
Pistachnötter, grovhackade
2 msk persilja
Salt och Peppar
Filéa apelsinen och koka skalet i en minut, finhacka. Skala och grovhacka apelsinen. Mixa apelsinköttet, vitlök, ingefära, chiliflakes, kanel, gurkmeja, apelsinjuice till en jämn sås. Värm olja i en kastrull, fräs skalet i nån minut. Tillsätt apelsinsåsen och buljong, sjud i fem minuter. Tillsätt ris och hetta upp. Rör i pistachnötter och persilja. Salta och Peppra efter behag.
Jag stekte upp lite soja"kött" och åt till.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment