Thursday, February 26, 2009

Majsmuffins























Jag tänkte på min bror när jag gjorde dessa muffins, han är obotlig majsoman och dessa skulle kanske falla honom i smaken. De är bra mellanmålsmuffins som man kan äta med salsa, guacamole eller någon annan röra.

Majsiga Muffin
6 stora
1 msk malda linfrön
1 c växtdryck
1 c frysta majskorn
2 msk äppelmos, osötad
1 msk olja
1 c majsmjöl
1 c dinkelmjöl
1 msk fruktsocker
lite salt
en gnutta gurkmeja [för lite gulare färg, valfritt]
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat

Värm ugnen till 190°c. Mixa linfrön, växtdryck och 1/2 c fryst majs. Mixa till en jämn smet. Blanda med resten av majskornen, äppelmos och olja. Rör resterande ingredienser i en sparat skål. Blanda torrt med vått. Dela upp i muffinsformar och grädda i 20-25 minuter *mumma*.
Vill du ha sötare, tillsätt lite mer socker och lite kanel kanske. Själv hade jag i chilipeppar.

No comments:

Post a Comment