Tuesday, October 6, 2009

Vill ha biffen... blodigRödbetor är ju för goda. Någon gång läste jag att man alltid ska köpa ekologiska rödbetor eftersom man tydligen använder något mindre trevligt bekämpningsmedel i rödbetsodlingar. Jag vet inte om det ligger någon sanning i det eller som jag fått för mig bara.

Bet-Tofu Burgare
9 st
2 rötbetor
1 gullök
8-10 vitlöksklyftor
ca 300 g tofu
1 msk bjäst
1 msk sojasås
salt
2 msk linfrön, krossade
1/4-1/2 tsk chipottlekrydda

Rosta rödbetorna i ugnen tillsammans med löken och vitlöken. Jag brukar lägga dem i en ugnsform med folie över, in i ugnen 200°c 40-50 minuter. Låt svalna.

Mosa tofun och tillsätt resten av ingredienserna. Hacka lök och vitlök fint, riv rödbetorna och tillsätt i tofumixen. Forma tilll biffar och baka i ugnen, 175°c i 30 minuter. Går utmärkt att frysa och ta med i matlåda.

2 comments:

 1. Hej!

  Ville bara säga att jag verkligen gillar din blogg. Blir hungrig av den. Det är ju alltid trevligt. Så undrar jag var du hittar b-jäst nånstanns? Jag har letat i diverse hälsokostaffärer och liknande utan resultat. Några tips?

  //Ingeborg

  ReplyDelete
 2. Hejsan Ingeborg! Kul att du gillar bloggen och att det väcker hungern tar jag som en komplimang:) Jag brukar inte ha några problem att hitta bjäst i hälsokostaffären. På vissa ställen kan de ha de lite "undangömt" dock men frågar man så brukar de plocka fram. Har försökt hitta någon billig webshop att handla ifrån, eftersom det är ganska dyrt i hälsokosten men har inte snokat reda på något bra ställe än. Lycka till med bjäst-jakten :)

  //Lena

  ReplyDelete