Wednesday, October 7, 2009

Dagens klimatsmarting

Tids nog kommer något radikalt hända vår planet. Det kanske är bra, det kanske är dåligt men jag kommer nog inte finnas kvar vid det laget. Jag läste i senaste tidningen från Djurens Rätt att det faktiskt är viktigare att välja vegetarisk kost än att välja ekologiskt/närproducerat. Visst det är väl kanske inte jättebra att bara köpa exotiska frukter och halvfabrikat men iallafall...
De hade även en sån "gartsmart" fråga med och jag fnissade lite när jag läste ett av de... kloka svaren :)
"Har klimatdebatten påverkat vad du äter?"
"-Lite, jag brukar skippa äta friterat om jag ska äta potatis eftersom det drar mer el. Det blir inte mycket mer än så Jag vet inte riktigt vad jag annars kan göra. Mat är det sista man ändrar. Det jag först tänker på är bensin och energi. Mat är något man behöver dagligen, det är lättare att skära ner på sådant som är lyx"

*s* fasiken alltså jag undrar hur stor klimatpåverkan en fritös har de gånger killen äter potatis, OM han nu väljer att äta potatis. Sen undrar jag om friterad potatis är ett sånt lyx som han skurit ner på? Hoppas inte för det verkar ju trist om friterat potatis är en av ljuspunkterna i tillvaron. Men jag antar att varje liten grej spelar roll, eller kanske inte. Fan våga vara lite mer radikala hemmafriterande lyxlirare ;)

1 comment:

  1. Såg i samma tidning att man kan beställa vegetariskt starpaket Det var gratis också. Heja Djurens Rätt!

    smsa ordet VEGO till 72120. Det har jag gjort!

    ReplyDelete