Thursday, October 8, 2009

hycklare hycklare

Jag såg ett halvintressant program igår som handlade om några smala personer som skulle dubbla sitt energiintag under fyra veckor, så skulle man se hur deras kroppar reagerade. Som man kunde gissa blev resultaten helt olika [just därför är alla former av bantningsdieter BS] Vissa gick knappt upp något andra gick upp mer. Det som förvånade mig mest var en man som faktiskt hade fått mer muskelmassa utan att träna någonting. Det trodde jag faktiskt var fysisk omöjligt, men det finns tydligen genetiska möjligheter för detta.

Men programmet pratade även om fördelarna med underhudsfett och att det inte per automatik betyder att övervikt är dåligt. Precis som att kroppen har en biologisk längd har kroppen även en biologisk vikt verkar det som. Och kroppen kommer alltid sträva efter att befinna sig i den vikten [därför är BMI BS].

Carolia Gynning skriver om att hon ville bli smal och snygg därför vräkte hon i sig bantningspiller, visst det kan man göra om man vill. Hon säger även att hon får fördelar och blir uppmärksammad just för att hon är snygg och smal. Och ja jag tror att det är så. Hon får förmodligen mycket uppmärksamhet för att hon är bystig, högljudd och väldigt barbiedockalik. Hon kanske får massa ragg, får gå före i kön, får presenter, erbjudanden osv osv. Frågan är vilka som egentligen vill ha den sortens uppmärksamhet, bekräftelse och förmåner?
Idealet är så korkat idag [inte för att jag egentligen tror Gynning är speciellt korkad, men hon spelar definitivt på "bimbo-blondin"]. Gynning får stå i skamvrån för att hon är öppen med sin hysteriska kroppsuppfattning medan Anna Book blir hyllad i kvällspressen när hon kämpar med sin vikt. Anna Book FÖRSTÅR att människor kallade henne för tjock elefant. Ja det är klart är man tjock förtjänar man ju alla sorts förnedrande smeknamn... att vara tjock, det värsta av synder - skämmes teamejfan *doh*. Men vad är skillnaden mellan Anna Book och Carolina Gynning? Vad är skillnaden mellan gravt anorektiska tjejer och årets "bantningsvinnare"?

Människor är jävla hycklare. Media är ett hyckleri.

No comments:

Post a Comment