Wednesday, October 28, 2009

Brysslar































Brysselkål verkar vara en "hatmat" hos många, jag antar att många förknippar det med trista kokta små sorgliga kål utan livsglädje. Det finns massa godare och roligare sätt att använda brysselkål på. Den här satsen med smuliga brysselkål med indiska smaker gick åt i ett naffs!

Smuliga Brysselkål med Indiska kryddor

6-8 msk jordnötsolja
500-700 g brysselkål, sköljda och rensade
2/3 c majsmjöl [gärna lite grövre variant]
3 msk kikärtsmjöl
1 tsk salt
1 tsk garam masala
1/2 tsk koriander
1/4 tsk spiskummin
1/4 tsk kanel
cayennepeppar

Salta kålen lite lätt och strö över 1 msk kikärtsmjöl. Blanda 6 msk av oljan med resten av ingredienserna till en smulig massa. Häll en klunk olja i ugnsform och strö ut brysselkålen, blanda med smulorna. In i ugnen 200°c i 30 minuter, rör några gånger under tiden.

No comments:

Post a Comment