Wednesday, October 28, 2009

Veganvariant av TomYum











God het thaisoppa. Variera hettan med antal chili, du kan göra soppan utan kokosmjölk och använda lite mer buljong istället, men för en matigare [och godare] soppa tycker jag du ska ha i kokosmjölk, och ingen lightvariant utan en god, ekologisk variant är bäst!

Thai Het-Sur Citrongrässoppa med tofu och svamp
4p

2c buljong
1 c vatten
6 kaffir limeblad
2 citrongrässtjälkar, grovt hackade
ca 5 cm ingefära, skivad
1 knippe koriander
3 svartpepparkorn
Sjud samtliga ingredienser under lock i ca 30 min. Sila av och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Tillsätt:
1 burk kokosmjölk
1 förpackning tofu, skuren i kuber
1 c burkchampinjoner
1-2 chili, hackade
1-2 msk chilipasta
1-2 msk koriander, hackad
1 msk sojasås
salt
Sjud i cirka fem minuter, smaka av och justera eventuellt hetta och salt, rör i 1-2 msk lime, servera med ett gott bröd!

No comments:

Post a Comment