Tuesday, October 20, 2009

Kokos[no]kött























Kokos är något som jag börjat gilla mer och mer på äldre dar. Den här rätten kan man göra med seitan, tofu eller som jag med sojakött. Tillsammans med såsen med smak av citrongräs blev det yumyum, skulle kunna ätit hur mycket som helst.

Kokos[no]kött med Citrongräs- och Paprikasås

Marinad
6 msk olja
Skvätt balsamvinäger
Skvätt vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
1/2 tsk salvia
chilipepparflagor
1 lagerblad
salt & peppar
Marinera köttsubbet i minst 8 timmar

Såsen
Olja
4 salladslökar, finhackade
2 vitlöksklyftor
1 chili
1 citrongrässtjälk, hackad
1 röd paprika, hackad
3 tomater [alt. 1/2-1 burk krossade tomater]
1 msk kokos [alt. 4 msk kokosmjölk]
1 msk lime
lite imeskal
salt & peppar
Fräs lök, vitlök, paprika och citrongräs tills det är mjukt. Tillsätt resten av ingredienserna utom lime, koka 10.15 minuter. Rör i lime och mixa såsen slät.

Vänd köttsubbet i kokosflingor [mycket är gott]. Grilla i ugnen 200°c i 15 minuter, vänd på dem och grilla ytterliggare 15 min. Ät och njut!

No comments:

Post a Comment