Wednesday, November 25, 2009

Nasse

Varför kan inte de ansvariga kötthuvudena bara erkänna att det ser förjävligt ut på en hel del grisfarmer, är det ens lönt att försöka försvara en såndan fruktansvärd hantering? Gubbslemmet Åke Robertsson som är VD för Svenska djurhälsovården försvarar det med att "bilderna är tagna en söndagkväll", vilken känns otroligt SKÖNT, vi vet ju alla hur det är med söndagar...Lite lagom söndagsångest, trötthet och irritation. Det är lätt hänt att man börjar tugga på sina familjemedlemmar och grannar...

En annan kommentar är att "Vi ska komma ihåg att filmen är väldigt klippt och det är endast ett begränsat urval som visas"
SPELAR DET NÅN JÄVLA ROLL?
Att det ens förekommer på ett handfull farmer är helt oacceptabelt, att det dessutom är hos VD'n för Swedish meat gör ju saken inte bättre.
Grisar har så otroligt låg status trots att de är betydligt intelligentare än tex. hundar. Du kan ALDRIG vara säker på att den skinkan, baconet eller prinskorven du tänker köpa i affären kommer från en bonde som behandlat grisen väl, det finns inga garantier, vill du verkligen ha det på sitt samvete?
Är det inte bättre att välja något som inte fått lida och dö för dina smaklökars skull?

1 comment:

  1. på nyheterna igår var det en man som sa att det ju är mycket illa det här men att det ändå är mycket värre utomlands. som om det skulle göra att det är OK att grisarna i sverige har det såhär. i såna fall kan jag ju rättfärdiga alla fel man gör genom att säga att någon annan gjort något värre. jag blir så trött på hur folk resonerar ibland samt att det ALDRIG kan stå för det utan måste slingra sig ur. äckligt är vad det är.

    ReplyDelete