Wednesday, November 11, 2009

Mustig mjuk pepparkaka























Här är mjuk pepparkaka i en ny tappning och en av de godare jag ätit. Lite kryddigare och "mustigare" Och jag gillar mustighet.

Mustigt Pepparkaksbröd
4 msk olja
5 msk plommonpuré/äppelmos
1/2 c råsocker
1/2 c mörk sirap
1/2 tsk balsamvinäger
1 tsk vaniljsocker
1 tsk romextrakt
Lite saft av en apelsin
1 1/2 dinkelmjöl
4 msk vetemjöl
2 msk sojamjöl
2 msk kakao
2 msk starkt kaffe alt. 2 tsk snabbkaffepulver
1 msk bakpulver
1 msk ingefära
1 tsk kanel
1/4 tsk nejlika
1/4 tsk salt

Värm ugnen till 175°c. Vispa ihop alla blöta ingredienser. Blanda det torra och tillsätt det i det blöta. Häll i en form och grädda 30-40 minuter.

1 comment:

  1. Hej,

    Så retfullt!
    Du har glömt ange måttenhet på flera ingredienser.
    Skynda Dig svara
    Jag är gå gång nu ...

    ReplyDelete