Wednesday, November 11, 2009

Kex till ostbrickan...
































... nej just det, inte ostbrickan men kanske en dippbricka eller något annat :) Små och naggande goda här mumsades med en av mina favoritröror. Jag har inget riktigt recept utan varierar det efter tycke och smak men utgår alltid från bönor (helst svarta), dadlar/dadelsirap, kakao, tahini/sesamfrön sen varierar jag smaksättningen i det oändliga så testa er fram :)

Pepparkex

1 c fullkornsmjöl
2 msk bjäst
1 msk svartpeppar [det blev riktigt pepprigt så är du klen så ta lite mindre;)]
3/4 tsk salt
1/2 tsk senapspulver
2 msk olivolja
4-6 msk växtyoghurt [så du kan forma en bra deg]
Värm ugnen till 175°c. Mixa ihop alla torra ingredienser och tillsätt olja och yoghurt medan du mixar. Kavla ut tunt tunt och skär ut i valfria form. Strö över lite salt. Baka 7-9 minuter, låt svalna.

No comments:

Post a Comment