En riktigt tråkig bild på en god pizza. Mest för att visa den goda "veggo-korven" som nu är helt uppäten och glutenmjölet är slut. Och det är inte speciellt många ställen som säljer glutenmjöl tyvärr...
Veg Chorizo
1/2 c kokade pintobönor
1 c buljong
1 msk olja
2 msk sojasås
2 msk tomatpuré
2 tsk citronskal
2-3 vitlöksklyftor, pressade
1 c + 4 msk glutenmjöl
4 msk bjäst
1 msk paprikapulver
1 tsk chiliflagor
1 msk salvia
1 tsk oregano
lite cayennepeppar
ev salt & peppar
aluminiumfolie
Mixa ihop alla ingredienser till en enda röra. Dela upp "degen" i fyra bitar. Rulla in dem i aluminiumfolie och snurra åt ändarna. Lägg korvarna i en ångkokare och ånga dem i 40 minuter, de kommer forma till sig själva under ångningen. Sen kan man steka eller äta som de är... Mumms!
Var bor du? Det sälja glutenmjöl på astrid och aporna i malmö.
ReplyDeleteAh "tyvärr" bor jag i gnällbältets Örebro och veggoaffärer lyser med sin frånvaro :(
ReplyDelete