Saturday, May 14, 2011

Hett kokosris






















Ris med kokossmak och lite sting av chiliflagorna, variera mängden chili beroende på hur starkt du vill ha det. Ät ett lass bara med riset och grönsakerna om du känner för det, det är mummsfillibabba! På kylning har jag just nu en sats "peanutbutter & jelly" glass, jag vet redan nu att det kommer bli en sucée!

Indonesiskt kokosris

2 msk olja
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
(4 vårlökar), hackade
1 msk ingefära, färskriven
1 tsk gurkmeja
1 tsk kanel
1/2-1 tsk röda chili flagor
1 tsk senapspulver
1/4 tsk nejlika
1 msk socker
4 c kokt ris, basmati av god kvalité
1 c kolosflagor
Salt & peppar

Hetta upp oljan, fräs lök och vitlök till det är mjukt. Tillsätt ingefära, kryddorna och socker, fräs en stund. Ha i riset och blanda väl, tillsätt kokosen. Salta och peppra efter behag. Låt stå några minuter innan servering.

No comments:

Post a Comment