Friday, May 20, 2011

Ananasris


















Igår fick jag ett paket med fyra nya kokböcker. Jag är lite lätt lyrisk just nu. En av böckerna är Vegan Desserts och det är verkligen jättefin! Massa fina foton [vilket inte är vanligt i amerikanska kokböcker] och det vattnas verkligen i munnen när man kikar i den.

Nu ett annat recept...

Stekt AnanasRis

2 msk olja
3 c kokt ris
2 schalottenlökar
3-4 vitlöksklyftor
1 grön [eller röd] chili
1/2 c gröna ärtor
1/2 c riven morot
4 msk cashewnötter [eller solrosfrön, pumpafrön]
2 msk soja
1/2 tsk curry
1 c färsk ananas
3 vårlökar
4 msk färsk basilika eller koriander
Salt & peppar

Fräs schallottenlök, vitlök och chili. Tillsätt ärtor, morot, nötter, soja och curry. Tillsätt riset och ananasen och stek en stund. Ta av värmen och rör i vårlök, färska kryddor och smaka av med salt och peppar, eventuellt mer soja.

No comments:

Post a Comment