Wednesday, May 25, 2011

Äggplantsburgare
























Jag är helt såld på en av de nya kokböckerna jag nyss fick, the best veggie burgers on the planet! Det finns verkligen burgare för allt i den boken, underbart!

Den här kallas Baba Ganousch Burger, bilden gör den inte riktigt rättvisa. Den är mycket godare än vad den ser ut. Tillsammans med Tabbouleh blev den en alldeles utmärkt middag. Vad ska man då göra med ALL denna Tabbouleh som blir över? Den går ju knappast att frysa in... - Jo då gör man givetvis burgare även av den överblivna bulgursalladen, PÖRFEKTUS!
























Baba Ganousch Burgare


2 msk sesamolja
1 aubergine, skalad och tärnad
3-4 vitlöksklyftor, finhackade
2 gula lökar, hackade
1 tsk spiskummin
Salt & peppar
1/2 c vatten + buljongtärning
1 c TVP granulat
1 c kikärtsmjöl
olja

Stek auberginen i sesamoljan, tillsätt lök, vitlök, spiskummin, salt och peppar. Fräs 10-15 minuter.
Häll i vatten, buljong och TVP. Låt stå och dra minst 10 minuter. Rör i mjölet. Låt stå ett tag, ju längre det står desto godare blir det. Forma till 4-6 biffar. Värm ugnen till 175°c, baka i ugnen 20 minuter. Vill du ha en god stekyta, steker du burgarna efter de varit i ugnen [de kanske funkar att grilla också].

No comments:

Post a Comment