Wednesday, May 18, 2011

Couscouskaka























Saffranet som blev över använde jag till denna Couccouskaka. Även här gåt det bra att använda gurkmeja istället, även om smaken inte blir den samma [gurkmeja smakar ju inte saffran alls]. Bitar som blir över av kakan går bra att frysa in.

Couscouskaka med smak av saffran,
serverad med grönsaksfräs

olivolja
2-4 schalottenlökar [beroende på hur stora de är]
2 c couscous [jag använde fullkornsvarianten]
3 c buljong
en nypa saffran [eller gurkmeja]
cayenne
Salt

Fräs schalottenlöken i lite olja, till den är mjuk. Tillsätt couscousen rör så kornen blir oljiga. Häll i buljongen, koka upp. Rör i saffran, cayenne och salt. Sjud till all buljong sugits upp. Häll över i en form och låt stå i kylen minst en timme. Skär i sex tårtbitar, pensla med olja och in i ugnen 175°c, 15 minuter.

Grönsaksfräs:
1/2 gul paprika, strimlad
en näve sparris, skuren i bitar, ta bort den träiga änden bara [jag använde vit för den var billigare, grön går minst lika bra]
1 morot, riven
3 vårlökar, hackade
1/2 c gröna ärtor
1 c körsbärstomater, halverade
Svartpeppar
basilika eller persilja

Fräs paprika, sparris en stund, tillsätt resten av ingredienserna och fräs till de är mjuka o goa.

No comments:

Post a Comment