Wednesday, September 23, 2009

Päron+Curry+Pasta?





















Att ha päron i mat händer inte varje dag direkt, definitivt inte tillsammans med curry, men det är är riktigt gott. Jag skalade inte päronet men jag skulle rekommendera att man gör det, beroende på vilken sort päron man använder.

Päronpasta med Curry
2-3 p.
1/2 lök [jag använde rödlök, men gul går nog lika bra]
olja
4 vitlöksklyftor, finhackade
1-2 tsk tomatpuré
1/2-1 msk currypasta
2 tsk sötning
2 c buljong
1 moget päron, skuret i klyftor
2 tomater, hackade
en skvätt växtdryck el. växtgrädde
pasta för två pers.

Fräs löken i oljan tills den är mjuk o fin. Tillsätt vitlök, tomatpuré, curry, sötning, buljong och sjud tills hälften av vätskan kokat bort, ca en kvart. Koka under tiden pastan. Tillsätt päronet och sjud ytterliggare en minut. Rör i tomat, växtdryck och smaksätt med salt och peppar. Skulle tro att det vore gott med lite koriander i också... Blanda med pastan och smaska på!

No comments:

Post a Comment