Thursday, March 4, 2010

Zucchini Köfte med RödbetsBulgur























En variant av "boll" med riven zucchini som gör dem saftiga och goda. Välj själv om du vill fritera dem eller som jag baka dem i ugnen.

Köfte

450g grovriven zucchini
2 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 c flatbladig persilja
1/2 c korianderstjälkar
1 c kokta kikärtor
1 tsk spiskummin
1/2 tsk koriander
1/2 c ströbröd alt. havregryn

Salta den rivna zucchinin och lår stå i 10 min. Mixa vitlök, persilja, korander. Pressa ur så mycket vätska som möjligt ur zucchinin. Mosa kikärtorna med en gaffel, blanda med zucchini, vitlöksmix, ströbröd och kryddor. Salta och peppra. Forma till bollar och lägg på en plåt. Baka i ca 200°c i en kvart (du får kolla och gå på känsla, snurra bollarna under baktiden. Perfekt med en rödbetsbulgur och en sval yofusås.

No comments:

Post a Comment