Monday, July 20, 2009
Majsbröd
Visst går det att grädda brödet i en vanlig ugnsform, men passa på att använda en gjutjärnspanna om du har...
Majsbröd med rökt chili
2 1/2 dl + 4 msk grovkornigt majsmjöl
2 1/2 dl dinkelsikt
2 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 1/2 dl växtdryck
1 msk sirap
2 1/2 dl majskorn
4 msk olja
2 msk rökt chili |finns torkad att köpa på affären, låt ligga i hett vatten ca 30 min]
Värm ugnen till 200 °c, ställ in gjutjärnspannan så den blir het under tiden. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, Blanda det blöta, majskorn och chili i en annan skål. Rör snabbt ihop o häll i gjutjärnpannan, grädda mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Hej Leni - blev nyfiken på Ditt recept på majsbröd i stekpanna, har en sådan gjutjärnspanna från tiden kring förra sekelskiftet.
ReplyDeleteBehöver förklaring på:
c - står det för cup (2 dl)?
växtdryck?
majskorn, i vilken form förekommer de på t ex ICA?
Hälsningar
Kent Åsberg
http://beacon.se
@beablanche (på Twitter).
Hejsan! Gjutjärnspannor är de bästa, de blir ju bara bättre och bättre ju mer man använder dem också, till skillnad från teflon och non-stick...
ReplyDeleteJa C står för Cup vilket är ungefär 2.4 dl (1/4 cup är 4 msk)
Eftersom jag är vegan använder jag inte komjölk utan växtbaserade alternativ, det kan vara havredryck, sojamjölk, risdryck eller liknande. Det finns en rad olika varianter att välja på i affären.
Majskorn använder jag vanlig majs på burk som jag låter rinna av.
Lycka till!