Monday, July 20, 2009
Morotkaka + Glass
Jag varnar er, den här glassen är livsfarlig. Så söt, krämig och god. Jag åt en STOR skål igår eftermiddag vilket resulterade i magont och näst intill sockerkoma, men efter några timmars vila i soffan så var man "fit for fight" igen!
MorotskaksGlass
1 c växtdryck
2 msk arrowrot
2 c växtgrädde
150 g socker
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel
1 c brun farin
4 sk olja [eller mjölkfritt margarin]
1 1/2 c rivna morötter
1/2 c russin
Blanda 4 msk växtdryck med 2 msk arrowrot, ställ åt sidan. Koka upp resten av växtdrycken, sockret och växtgrädden. Ta av värmen och rör ner arrowrotblandningen, vaniljsockret och kanelen. Ställ åt sidan. Smält brun farin tillsammans med oljan, tillsätt morötterna och russin. Koka ca fem minuter tills det börjar tjockna en aning. Vänd ner i glassblandningen och kyl i 2-3 timmar. Frys i glassmaskin. Ät och njut till bristningsgränden :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment