Saturday, August 3, 2013

Majsstrips





















Värme. Det är så varmt ute att en nästan storknar. Orkar inte gör någonting. Jag har börjat försöka tänka på att äta mycket närproducerat och säsongsbetonat. Det är svårt ibland. En är sugen på saker som inte alls är speciellt närproducerat. Men jag försöker vara medveten i varje fall. Potatis är ju superbra mat tycker jag. Förstår mig inte på människor som vägrar äta potatis. Men här kommer iaf ett alternativ till pommes. Dessa är gjorda på majs - polenta. Smakar inte som strips, men goda. Dippa i någon sås eller servera till grillbuffén.

Majsstrips

2 1/2 dl polenta [grovt majsmjöl]
7 dl vatten/buljong
salt/peppar
2 msk salvia färsk
2 msk näringsjäst
en nypa av paprika, muskot, koriander

Koka upp vattnet/buljongen med kryddorna. Strila ner polentagrynen. Koka på medelvärme till gröten blir tjock, ca 15 minuter. Var nog med att vispa/röra så det inte bränner fast. Häll i en form och ställ i kylen. Sätt ugnen på 200°c. Skär upp den kalla polentan i stripsbitar. Lägg på en plåt, spraya med olja. Baka 15 minuter, vänd på dem och in i ytterliggare 20 minuter, eller till önskad krispighet är nådd.






No comments:

Post a Comment