Thursday, July 21, 2011

Sommarskorpor


Skorpor som är garanterat fria från fullkorn. Jättegoda och smuliga, så jag skulle undvika att äta dem som frukost i sängen. Ja om man inte gillar smulor bland lakanen förstås. Jag kan fortfarande inte laga mat, eftersom jag måste äta upp det som finns i frysen. Det är skittråkigt, men billigt. Så länge får jag ägna mig åt hårt bröd och skorpor. Jag har också börjar göra egen havredryck, billigt, enkelt och gott! Jag har misslyckats med två satser tofu (vet inte varför), ska testa en ny sats idag. Ska också knåda egen seitan, perfekt terapiarbete. Röra och knåda gör tankarna klarare, inte lika mycket rastlöshet och ångest...

Sommaren börjar så sakta gå över till sensommar, det är så skönt, även om det känns som en evighet...

Sommarskorpor
40 st.

100 g mjölkfritt margarin
3/4 dl socker
1 tsk kardemumma
2 dl mannagryn
1 1/2 dl växtdryck
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Rör margarin och socker pösigt, tillsätt kardemumma, mannagryn och mjölk. Blanda mjölet med bakpulvret. Arbeta snabbt ihop ingredienserna. Rulla degen til två längder ca 20 cm långa. Skär 1 1/2 - 2 cm stora bitar.

Lägg dem med snittytan uppåt på plåten, fixa till dem lite så de blir runda. Grädda 225°c i ca 10 minuter. Låt de kallna något, dela dem sedan i under och över delar med en gaffel. Lägg tillbaka dem på plåten med den skrovliga sidan uppåt. Rosta skorporna i 225°c i 5-10 minuter (håll lite koll). Torka de sedan med ugnsluckan lite på glänt, så fukten kan komma ut i cirka 80 °c.

No comments:

Post a Comment