Wednesday, July 13, 2011

Kievs Kidney




































Ibland blir middagen bara sådär... himla god. Sådär så man ligger och tänker på det innan man somnar. Igår blev maten så, precis i min smak. I receptet kallas det för "Kidneybönor Kiev", ingen aning om varför...

Kideneybönor Kiev
Börja med vitlökssmör:
100 g vegansmör
3 vitlöksklyftor, pressade
1 msk persilja
Blanda ihop allt och ställ in i kylen

Bullarna:
650 g röda kidneybönor, kokta
1 dl havregryn, mixade till "mjöl" [eller ströbröd]
smör/olja
1 purjolök, hackad
1 selleristjälk, hackad
1 msk persilja
växtgrädde/mjölk
ströbröd

Gå loss på bönorna med potatisstöten till de är mosiga. Blanda i havregrynen. Stek purjolöken och sellerin, blanda i bönmixen. Smaksätt med salt, peppar och persilja. Låt svalna en stund. Forma till fyra bollar. Gör en grop i varje. Ta 1/4 av smöret och lägg i gropen, förslut så att smöret hamnar i bollen. Pensla varje boll med växtdryck och vänd i ströbröd. Stek till de får en krispig yta. De bullar jag inte åt, frös jag in OSTEKTA. Jag åt bullen med hemmagjord potatissallad.


1 comment: