Jag har varit lite "rädd" för att använda agar. Vet inte varför. Jag har inte funnit nått bra användningsområde för det förens nu. Jag har nu hittat ett bra "basrecept" som en kan koka ihop, låt stå i kylen och använda när andan faller på. Variationerna för vilken pudding eller kräm man kan göra är oändliga. Min favorit är så klart choklad.
En annan favorit att använda är ju silkestofu, men det är ganska kostsamt och ibland kanske en vill ta det lite lugnt med sojaprodukter.
Agarbas för Puddingar
[skulle gissa att det går att använda denna för dressingar och även majonäs kanske]
6 1/2 dl växtdryck
2 msk agarflingor
Häll flingorna i växtdrycken och låt stå en stund. Koka sedan upp blandningen och koka i 7-10 minuter. Flingorna ska vara helt upplösta. Ställ sedan blandningen i kylen och ta fram vid behov.
Exempel på smaksättning: 1-2 msk kakao, 1 msk dadelsirap och en frusen banan
No comments:
Post a Comment