Monday, February 25, 2013

Puddingbas -sojafri

Jag har varit lite "rädd" för att använda agar. Vet inte varför. Jag har inte funnit nått bra användningsområde för det förens nu. Jag har nu hittat ett bra "basrecept" som en kan koka ihop, låt stå i kylen och använda när andan faller på. Variationerna för vilken pudding eller kräm man kan göra är oändliga. Min favorit är så klart choklad.
En annan favorit att använda är ju silkestofu, men det är ganska kostsamt och ibland kanske en vill ta det lite lugnt med sojaprodukter.

Agarbas för Puddingar
[skulle gissa att det går att använda denna för dressingar och även majonäs kanske]

6 1/2 dl växtdryck
2 msk agarflingor

Häll flingorna i växtdrycken och låt stå en stund. Koka sedan upp blandningen och koka i 7-10 minuter. Flingorna ska vara helt upplösta. Ställ sedan blandningen i kylen och ta fram vid behov.
Exempel på smaksättning: 1-2 msk kakao, 1 msk dadelsirap och en frusen banan

1 comment:

  1. Hej, Jag heter John från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
    1 till 10.

    Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

    Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

    Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

    Vi skulle älska att du deltar med några recept som. Look Amazing!


    Vänlig hälsning,


    http://www.Fooduel.com

    ReplyDelete