Sunday, April 11, 2010

Amaranth























Dom goa små kornen jag använder alldeles för sällan. Här är de kokta som en polenta tillsammans med purjo och rostade champinjoner. Underbar vårlunch tillsammans med lite bröd med någon god bönröra på.

Amaranthpolenta med rostad svamp
2 port.

ca 200 g champinjoner, skivade
1/2 msk olja
1 msk balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
1/4 tsk korander
salt & peppar

Blanda allt och rosta 20 min i 220 °c tills svampens kanter börjar mörkna något och all vätska försvunnit.

olja
ca 10 cm purjo, skivad
1 c amarant
1 1/2 c buljong
ev. salt
fräs löken mjuk i oljan, tillsätt amaranth och buljong. Koka till vätskan försvunnit och du fått en grötliknande konsistens, ca 30 min. Smaka av med salt och ev. lite citron.
Skölj under tiden ruccola och lägg på tallriken. Häll sedan på amaranthen, svampen, garnera med lite gräslök och pumpafrön eller walnötter.

No comments:

Post a Comment